1 Ağustos 2012 Çarşamba

Satış ortaklığı

Satış ortaklığı sistemini oluşturan 4 öğe vardır. Bunlar: Alıcı, satıcı, mal sahibi ve üründür.
Alıcı : Müşteri
Satıcı : Aracı site
Mal sahibi : Malın sahibi :)
Ürün : Satılacak olan mal

Dikkat ederseniz ürünü satan aracı sitedir. Ürün reklamını yaparak satılmasını sağlayan sitenin üyeleridir. Üyelerin görevi sadece reklam yapıp ürünü pazarlamaktır. Kargolama işi mal sahibine aittir. Zaten dijital bir ürün satılıyorsa kargoya da gerek yoktur. Böylece maliyet düşer, üyelerin komisyonu artar.

Bu yazımızda aracı sitelerden xticaret.com'u konuşacağız. Türkçe olması sebebiyle çok kişi tarafından kullanılır. Alanında en iyi başlangıç olarak tavsiye edilir. Yaklaşık 45 bin üyesi vardır.

Her ürünün bir tanıtım sitesi vardır. Şimdi olayın seyrini öğrenme adına bir tanesini inceleyelim.

http://www.xticaret.com/xticaret/?697_49332_=&ref=e-b


Bu linki bize xticaret.com veriyor. Tıkayınca satış ortağı olduğumuz ürünün tanıtım sayfası açılıyor. Bu sayfada resimler, ürün hakkında yazılar yer alıyor. Sayfanın sonuna kadar geldiğinizde ürünün satış sayfası linkini görüyorsunuz. Ona tıklayın.





















Bu xticaret'in güvenli satış sayfasıdır. GeoTrust güvenlik firması tarafından kontrol edilip onaylanmıştır. Müşteri ürünü 3 yolla satın alabilir: Kredi kartı ile, havale ile, Paypal ile. Bu kısımlara biz karışmıyoruz. İşin geri kalanı xticaret.com ve malın sahibine kalmıştır.

İlk verdiğim ürün linkine tıklayıp ürünü satın alan bir müşteri olduysa, malın sahibinin verdiği komisyon benim hesabıma geçti. Aşağıdaki resimde bu üründen elime geçen miktarı ve komisyon oranını görebilirsiniz. Komisyon oranı ürünler için %10, %40, %50, %75 olabiliyor.

Gördüğünüz şekilde bu üründen günlük 18,93 TL kazanacağım. Günde 1 ürün satabilirsek, aylık ne kadar kazanırız?

 

567 TL! Bu komisyonu düşük üründen günde 1 tane satarsak aylık 567 lira kazanabiliriz.  Emekli maaşından birazcık daha az. Öğrenciyseniz bu size yeter de artar.

Xticaret.com'da 114 tane ürün var. Günde 1 saat reklam yaparak en az 1 ürün satabiliriz zannediyorum. Etkili reklam yapmayı öğreten bazı çalışmalar var. Böylece günde ürün başına daha çok satış yapabiliriz. Bunların bir kısmının ücretli, bir kısmının ücretsiz olduğunu söylemeden de geçmeyelim.

Xticaret.com'dan satış yapmak aklınıza yattıysa, bu linke tıklayarak üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra xticaret.com'a 20 TL yatırmanız gerekmektedir.

Başka bir yazımızda da size daha çok kazandıracak bu eğitim ürünlerini tanıtacağız inşaallah.
 Stay Tuned(Takipte kalın)!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder